Lennon, John

The Beatlesin hajottua vuonna 1970 John Lennon siirtyi soolouralle, joka päättyi Mark Chapmanin luoteihin kymmenen vuotta myöhemmin.Levyarvostelut

Tuotekuva

Plastic Ono Band: Live Peace In Toronto 1969 (DVD & CD)

1969

Eric Claptonin ystävyys George Harrisoniin tutustutti miehen luonnollisesti myös John Lennoniin, jonka bändissä hän soitti syyskuussa kuvatulla keikalla.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Plastic Ono Band

1970

John Lennonin esikoissoolo yllätti olemmalla täysin erilainen kuin The Beatles. Karu ja ahdistava teemalevy pureutuu tekijän rankkaan lapsuuteen ja hylätyksi tulemiseen. Tästä huolimatta se on kiinnostava ja ajatuksia herättävä kokonaisuus.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Imagine

1971

Yksi universumin tunnetuimmista biiseistä on hymni ihmisten uskolle paremmasta maailmasta keskellä mitä toivottominta todellisuutta. Albumi on Lennonin soolouran paras.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Some Time In New York City

1972

Poliittisesti aktivoituneen Lennonin ensimmäinen Amerikan-levy on epätasainen ja Yoko Onon läsnäolosta johtuen ei niinkään Lennonin soololevy.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rock 'n' Roll

1975

Sopimustekninen pakko-albumi innosti John Lennonia paneutumaan nuoruutensa sävelien coverointiin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Double Fantasy

1980

John Lennon teki syksyllä 1980 vahvan paluun musiikkibisnekseen ensimmäisellä (puolikkaalla) soololevyllään viiteen vuoteen. Mark Chapman päätti kuitenkin Lennonin elämän tämän kotitalon edessä New Yorkissa 8.12.1980.

Lue arvostelu