Young, Neil

Neil Young on ehkä John Fogertyn kanssa ainoa Woodstockin veteraani joka on pystynyt säilyttämään luomisvoiman, jolla on ollut myös kaupallista merkitystä. Tuotteliaan artistin soolotuotanto käsittää reilut 30 levyä ja niiden päälle voi laskea vielä Crosby, Stills, Nash & Young -yhtyeen laadukas tuotanto.Levyarvostelut

Tuotekuva

Buffalo Springfield: I

1966

Jouluksi 1966 kauppoihin saatu Buffalo Springsteen julkaistiin uudestaan kolme kuukautta myöhemmin kun siihen liitettiin tammikuussa julkaistu hittisingle For What It's Worth.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Buffalo Springfield: Buffalo Springfield Again

1967

Bändin kolmesta albumista tämä on keskimmäinen ja yhdottomasti heidän paras kokonaisuus.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Buffalo Springfield: Last Time Around

1968

Sopimustekninen pakkojulkaisu ei sisällä mitään suurta tai ihmeellistä, joten ei ihme että keskinkertainen albumi on jäänyt edeltäneiden albumien varjoon.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Neil Young

1968

Välittömästi Buffalo Springfieldin hajoamisen jälkeen työstetty esikoissoolo ei ollut Neil Youngilta vielä nappisuoritus.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Sugar Mountain - Live At Canterburg House 1968

2008

Kaksi Neil Youngin akustista soolokeikkaa äänitettiin Michiganissa samoihin aikoihin kun hänen esikoislevy ilmestyi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At The Riverboat 1969

2009

Neil Youngin kotikaupungissa Torontossa äänitetty intiimi akustinen soolokeikka kuuluu hänen Archives Performancs -sarjaan.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Everybody Knows This Is Nowhere

1969

Keväällä 1969 julkaistu Neil Youngin kakkoslevy teki entisestä Buffalo Springfield -muusikosta soolotähden. Taustalle valittu Grazy Horse on pysynyt Neil Youngin mukana yli 40 vuotta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At The Fillmore East

2006

Neil Youngin ensimmäinen arkistojulkaisu tulee hänen ja alkuperäisen Crazy Horsen ensimmäiseltä kiertueelta maaliskuulta 1970.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Crosby, Stills, Nash & Young: Déjà Vu

1970

Julkaistuaan toisen soololevynsä kesällä 1969 Neil Young liittyi bändin neljänneksi jäseneksi. Riidoista ja rankasta huumehäröilystä huolimatta lopputuloksen oli listaykkönen ja ajaton klassikko.

Lue arvostelu
Tuotekuva

After The Gold Rush

1970

Neil Young yhdisti CS&N ja Crazy Horse bändien muusikoita äänittäessään kolmatta sooloaan. Levyllä soittaa pianoa tuleva sooloartisti ja Bruce Springsteen -kitaristi Nils Lofgren.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live At The Cellar Door

2013

Neil Youngin arkistojulkaisu tulee hänen kuuluisalla washingtonilaisklubilla loppuvuodesta 1970 äänittämistään keikoista. Setissä on viisi tuoreen After The Gold Rushin biisiä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Live at Massey Hall 1971

2007

Neil Young suunnitteli julkaisevansa alkuvuoden 1971 kiertueella soittamista uusista biiseistä livelevyn. Suunnitelmat muuttuivat ja viisi näistä biiseistä julkaistiin studioversioina Harvest-levyllä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Harvest

1972

Neil Youngin pitkän uran ainoa listaykköseksi noussut Heart Of Gold on paikoin äitelän countryalbumin ehdoton helmi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Time Fades Away

1973

Enimmäkseen kevättalven 1973 kiertueella äänitetty livelevy kuuluu Neil Youngin uran kiistellyimpiin levytyksiin. Sitä ei ole esimerkiksi 2014 mennessä julkaistu CD:nä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Tonight's The Night

1975

Levy-yhtiö odotti kaksi vuotta ykkösnyrkiltään folk-ja countryhenkisempää hittimateriaalia ennen kuin julkaisi 1973 äänitetyn albumin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rust Never Sleeps

1979

Rolling Stone -lehti listasi tämän albumin vuoden 1979 parhaaksi levyksi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Psychedelic Pill

2012

Neil Young ja Crazy Horse urakoivat samalle vuodelle kaksi albumia, joista tämä tupla onnistuu kestostaan huolimatta pitämään yllä kiinnostuksen.

Lue arvostelu