Byrds, The

The Byrds oli 60-luvun puolessa välissä innovatiivinen folk-rock -bändi, joka tehtaili paljon hittejä, mutta myös paljon Bob Dylan covereita. Bändi eli riitojen keskellä, jotka ovat jollakin tasolla kulkeutuneet 2000-luvulle saakka eikä bändi ole onnistunut tekemään kauan ja hartaasti odotettua comebackia.Levyarvostelut

Tuotekuva

The Preflyte Sessions

1969/2001

Byrds julkaisi yhden singlen ennen päätymistään Columbian artistiksi. Bändi äänitti tätä ennen 1964 paljon materiaalia World Pacific studioilla. Sessioista on julkaistu 50 biisiä, joiden joukoissa on myös 1963 David Crosby sooloäänityksiä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Mr. Tambourine Man

1965

Kaupallisesti ja musiikillisesti hienosti menestynyt Dylan-cover ei ole tämän levyn ainoa helmi vaan se ansaitsee paikkansa aikakauden parhaiden debyyttialbumien joukossa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Turn! Turn! Turn!

1965

Ensimmäisen levyn menestyksen jälkeen kiireellä tehty kakkosalbumi sisältää hitiksi nousseen nimiraidan lisäksi useita bändin itsensä tekemiä hienoja biisejä - ja toki myös pari Bob Dylanin kirjoittamaa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Fifth Dimension

1966

Kolmannella albumillaan pääasiallisen säveltäjänsä menettänyt bändi suuntaa folk-rockista uusille urille.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Younger Than Yesterday

1967

Vaikka albumilta julkaistut singlet eivät menestyneet aivan aiempien tapaan, on kyseessä kuitenkin hienosti toteutettu ja musiikillisesti laaja-alainen albumi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Notorious Byrd Brothers

1968

Riitoihin ajautun bändi menetti pari jäsentään, kutsui yhden aiemmin lähteneen avuksi ja kaikesta sähläyksestä huolimatta onnistui äänittämään loisteliaana albumin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Sweetheart Of The Rodeo

1968

Country-muusikko Gram Parsons muutti Byrds'iä niin paljon että sai bändistä kenkää jo ennen levyn ilmestymistä.

Lue arvostelu