Bishop, Elvin

Elvin Bishop oli aluksi toisena kitaristina The Paul Butterfield Blues Bandissä, mutta Mike Bloomfieldin lähdettyä bändistä 1967, Elvin vastasi seuraavat vuodet yksin bändin kitaroinnista ennen siirtymistään soolouralle vuonna 1969.Levyarvostelut

Tuotekuva

The Paul Butterfield Blues Band: The Original Lost Elektra Sessions

1995

Kiireessä äänitetyn ja viime hetkellä hyllytetyn Butterfield Blues Bandin ensilevyn nauhat julkaistiin vasta vuosikymmeniä myöhemmin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Paul Butterfield Blues Band

1965

Laulaja-huuliharpistin kovatasoinen esikoislevy on yksi uuden aallon bluesin hienoimpia hetkiä. Myös kitaristi Mike Bloomfield jättää soitollaan lähtemättömän vaikutuksen.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Paul Butterfield Blues Band: East-West

1966

Butterfield Blues Bandin kakkoslevyllä on iso merkitys rockin kehitykselle. Se yhdistelee perinteistä bluesia psykeliseen rockiin, mutta siltä löytyy myös intialaissävyjä ja jazzia.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Paul Butterfield Blues Band: San Francisco 30.9.1966

Bill Grahamin Winterland-salissa äänitetty keikka on kuunneltavissa Concert Vaultin sivuilta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Butterfield Blues Band: The Resurrection of Pigboy Crabshaw

1967

Mike Bloomfieldin lähtö Paul Butterfieldin bändistä antoi näytön paikan aiemmin kakkoskitaristina toimineelle Elvin Bishopille.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Paul Butterfield Blues Band: In My Own Dream

1968

Paul Butterfield siirtyy tällä toisella Mike Bloomfieldin lähdön jälkeisellä kaupallisesti heikosti menestyneellä levyllä jälleen askeleen kohti jazzia ja soulia.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper

1969

Yllätyshitiksi nousseen Super Session -levyn innoittamana kaksikko Bloomfield ja Kooper äänittivät San Franciscon Fillmore Westissä loistavan livelevyn. Vierailijoina kitaroivat Carlos Santana ja Elvin Bishop.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Elvin Bishop Group

1969

Legendaarinen sanfranciscolainen musiikkipromoottori Bill Graham perusti oman levy-yhtiön, jonka yksi ensimmäisistä julkaisuista tämä on.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Feel It!

1970

Elvin Bishop Groupin upea laulajatar Jo Baker ja Pointer Sisters tuovat oman mausteensa bändin toiselle levylle.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Big Fun

1988

Seitsemän vuoden levytystauon jälkeen Elvin Bishop teki taiteellisesti ja kaupallisesti onnistuneen paluun tällä Alligator-yhtiön julkaisulla.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Don't Let The Bossman Get You Down!

1991

Elvinin toinen Alligator-julkaisu onnistuu kosiskelemaan uusia tuulia mutta Bishopin itse tuottama levy on samalla perinteikäs blues-albumi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Blues Rolls On

2008

Elvin Bishop ja hänen useat ystävät kuten BB King, George Thorogood, Warren Haynes onnistuvat vanhantyylisen blueslevyn kanssa.

Lue arvostelu