White, Jack

Vuonna 1975 syntynyt kitaristi, lauluntekijä, tuottaja Jack White (os. Gillis) siirtyi vuonna 2012 soolouralleen tehtyään siihen saakka musiikkia useiden kokoonpanojen kanssa. Näistä White Stripes oli miehen päätyö vuodesta 1997. Se oli yksi 2000-luvun garage rockin menestyneimpiä kokoonpanoja.Levyarvostelut

Tuotekuva

The White Stripes

1999

Muutaman singlejulkaisun jälkeen The White Stripes julkaisi esikoislevynsä. Bluespohjainen autotalli-rock ei vielä tällä julkaisulla osu napakymppiin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The White Stripes: De Stijl

2000

White Stripes ottaa kakkosalbumillaan huiman kehitysaskeleen ja sen pelkistetystä soundista (kitara/rummut) huolimatta levy on täyteläinen ja täynnä hienoja biisejä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The White Stripes: White Blood Cells

2001

Jack White onnistui tällä bändinsä kolmannella levyllään, joka on yksi vuosikymmenen parhaita blues-levyjä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The White Stripes: Glastonbury 24.6.2005 (DVD)

2011

The White Stripes'in esiintyminen Glastonburyn festivaaleilla kuvattiin televisiolle, jonka jälkeen siitä on julkaistu useita laadukkaita, mutta ei Jack Whiten hyväksymiä julkaisuja.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rolling Stones: Shine A Light (video & audio)

2008

Martin Scorcesen ohjaamassa elokuvassa Rolling Stones'in kanssa lavalla nähdään Buddy Guy, Jack White, Christina Aguilera sekä presidentti Bill Clinton.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The White Stripes: Icky Thump

2007

Viimeistään tämän albumin myötä The White Stripes ja Jack White siirtyivät garage rockin undergroundista musiikin valtavirtaan.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Blunderbuss

2012

Jack Whiten ensimmäinen soololevy ei ehkä yllättä, mutta onnistuu silti ilahduttamaan.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Lazaretto

2014

Onko jack Whiten toisen soololevyn suunnattomuus, häröily ja säännöttömyys tietoinen valinta vai vahinko? Mahdotonta sanoa, mutta yhtä paljon kuin se häiritsee, se on kunnioitettavaa.

Lue arvostelu