Little Walter

Marion Walter Jacobs saapui Chicagoon teini-iässä toisen maailmansodan jälkeen. Pian hän liittyi kaksi kertaa vanhemman Muddy Waters'in bändiin kitaristi Jimmy Rogers lisäksi. Little Walter teki merkittävän uran myös sooloartistina ja pääinstrumenttinsa, huuliharpun lisäksi hän soitti myös kitaraa. Walter sähköisti huuliharpun soiton ja hänen uraauurtava soittonsa on yhä vertailukohta, johon harpisteja verrataan.Levyarvostelut

Tuotekuva

The Blues World of Little Walter

1992

Little Walterin ensimmäinen studiosessio näki päivänvalon kokonaisuudessaan vasta vuosikymmenien päästä. Sessiossa olleen bändiliiderin Muddy Waters'in nimi uskallettiin laittaa mukaan vasta CD-julkaisun kanteen.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Best of Little Walter

1958

Levy-yhtiö julkaisi Little Walterin ensimmäisen LP:n silloisen tavan mukaan kasaten sen jo vuosia aiemmin (1952-55) julkaistuista singleistä. Kaikki alkuperäisen albumin 12 kappaletta löytyvät CD-kokoelmalta His Best.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Hate to See You Go

1969

Little Walter Jacobs'in kuolema sai levy-yhtiön julkaisemaan artistin toisen pitkäsoittolevyn. Jälleen kerran se sisältää pelkästään aiemmin julkaistuja sinkkuraitoja (vuosilta 1952-60).

Lue arvostelu
Tuotekuva

Confessin' the Blues

1974

Kuusi vuotta Little Walterin kuoleman jälkeen julkaistu kolmas kokoelmalevy sisältää hänen vuosina 1953-59 julkaisemaa musiikkia.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Complete Chess Masters (1950-1967)

2009

Nimensä mukaisesti tällä boxilla on kaikki Little Walterin tekemät Chess-äänitykset (poisluettuna joitakin Muddy Waters äänityksiä joissa hän on vähäisessä roolissa).

Lue arvostelu
Tuotekuva

Super Blues

1967

Muddy Watersin, Bo Diddleyn ja Little Walterin yhteislevyllä loistaa tähtiä paremmin kitaristi Buddy Guy ja pianisti Otis Spann.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Blues With A Feeling

1995

Euroopassa julkaistu tupla keskittyy Little Walterin aiemmin julkaisemattomiin (tai ei LP/CD julkaistuihin) äänityksiin. Kokoelma on herkkua erityisesti huuliharpistin tosifaneille.

Lue arvostelu