Montrose, Ronnie

Keväällä 1973 vain 25-vuotiaalla Ronnie Montrosella oli edessää loistava tulevaisuus ja hieno menneisyys Van Morrisonin ja Edgar Winterin studio- ja lavakokoonpanoissa. Yhdessä laulaja Sammy Hagarin kanssa perustettu Montrose teki kaksi levyä ennen laulajan vaihtumista. Sen jälkeen Montrose teki soololevyjä ja liidasi Gamma-yhtyettään. Hieman ennen itseaiheutettua kuolemaa Ronnie ja Sammy esiintyivät yhdessä ensimmäisen kerran vuosikymmeniin Montrosen toimiessa Hagarin soolokiertueen erikoisvieraana.Levyarvostelut

Tuotekuva

Van Morrison: Tupelo Honey

1971

Kuuntelin tätä Van Morrisonin hienoa albumia 7.3.2012. Myöhemmin illalla luin uutisen levyllä soittaneen kitaristi Ronnie Montrosen kuolemasta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

The Edgar Winter Group: They Only Come Out At Night

1972

Ronnie Montrose osallistui Edgar Winterin menestysalbumin tekoon, mutta pian sen ilmestyttyä hän perusti nimeään kantavan bändin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Montrose: I

1973

Van Morrisonin ja Edgar Winterin bändeissä kannuksensa ansainnut kitaristi perusti sukunimeään kantavan bändin, jonka esikoisalbumi on yksi aikakautensa parhaita. Samalla se on nuoren Sammy Hagarin ensilevytys.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Montrose: Paper Money

1974

Kaksi kertaa Montrosen esikoislevyä paremmin myynyt kakkoslevy yllätti musiikillisella suunnanmuutoksellaan.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Montrose: Record Plant Studios 26.12.1974

Montrose äänitti pienen studioyleisön edessä oman radioshown, joka, toisin kuin 1975 UFO-äänitys ei ole saanut virallista julkaisua.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Warner Bros. Presents Montrose

1975

Sammy Hagarin saatua kenkää, Ronnie Montrose palkkasi bändinsä uudeksi laulajaksi tuntemattoman Bob Jamesin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

San Francisco 27.9.1975

Warner Bros. Presents Montrosen ilmestymisen aikoihin kuvattu neljän biisin kooste Winterland-keikasta.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Jump On It

1976

Edeltäjäänsä heikommin menestynyt Montrosen kakkoskoonpanon toinen albumi oli yli kymmenen vuoden ajan bändin viimeinen levy.

Lue arvostelu