Blackfoot

Kolmen intiaaniverta omaavan muusikon bändi toimi muutamia vuosia on/off tyylisesti vaihtelevalla kokoonpanolla kunnes vuonna 1973 kolmikosta Greg T. Walker, Jakson Spires ja Rick Medlocke tuli bändin vakiotrio.Levyarvostelut

Tuotekuva

No Reservations

1975

Kolme intiaaniverta omannutta soittajaa erkaantuivat 1971 Lynyrd Skynyrdistä perustaakseen (uudelleen) pian kvartetiksi kasvaneen Blackfootin. Sen esikoisalbumi kuuluu genrensä ehdottomiin unohdettuihin helmiin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Flyin' High

1976

Flyin' High on raaka ja ilkeä levy. Blackfootin kakkosen biisit ovat simppeleitä, tuotanto on yksiviivaista ja kitarat vievät levyä vahvasti eteen päin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Strikes

1979

Siirtyminen isoon levy-yhtiöön muutti Blackfootin musiikkia askeleen southern rockista kohti radioystävällistä hard rockia. Peräti kolme coveria sisältävän levyn toki tunnistaa edeltäjiensä jälkeläiseksi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rainbow Music Hall, Denver 1979

2015

Blackfootin 14.9.1979 tehty radioäänitys.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Tomcattin'

1980

Tomcattin' on soundimaailmaltaan aitoa hardrockia etsien samalla mahdollisuutta miellyttää samanaikaisesti Blackfootin alkuaikojen southern rock -faneja sekä radioasemien soittolistojen laatijoita.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Marauder

1981

Muutama vuosi tämän levyn jälkeen Blackfootin suosion käännyttyä laskuun moni jälkiviisas fani totesi tämän levyn olleen jo läpeensä kaupallinen ja siten "tuomittava". Levy kuuluu silti kahden edeltäjänsä kanssa bändin kovaan kolmikkoon.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Fox Theater Atlanta 24/7/81

2015

Yli 70 minuuttinen keikka on jopa parempi kuin loistava Highway Song Live.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Highway Song Live

1982

Vain Euroopassa julkaistu live on valitettavasti vain yhden vinyylin mittainen. Siitä huolimatta edellisillä kolmella levyllään turhankin radioystävälliseksi äitynyt bändi on lavalla astetta raskaampi ja rouheavampi. Levy on yksi raskaan rokin suurimpia tuntemattomuuksia.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Siogo

1983

Ex-Uriah Heep kosketinsoittaja Ken Hensley liittyi Blackfootiin samalla kun se suuntasi selvästi kohti radioystävällistä soitantaa. Tämä, vastoin odotuksia, johti yhtyeen suosion rajuun laskuun.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Hollywood 10.8.1983

1998

Siogo-kiertueella äänitetty keikka jää kauaksi siitä mitä Blackfootin live-esiintymiset olivat olleet muutama vuosi aiemmin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Vertical Smiles

1984

Kosketinsoittaja Ken Hensleyn toinen Blackfoot-levy Vertical Smiles on niin huono , että sen lähes täydellinen kaupallinen floppaaminen käytännössä tappoi koko bändin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Rick Medlocke And Blackfoot

1987

Alkuperäisen Blackfootin hajottua, Rick Medlock siirtyi käytännössä soolouralle. Uusi levy on ärsyttävän paljon aikansa näköinen tai paremminkin kuuloinen. Lopputuloksena on kunniakkaan Blackfootin nimeä kantavista levyistä takuulla huonoin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Medicine Man

1991

Arvostelijalle tuntematon levy lienee syytä laskea Rick Medlocken toiseksi soololevyksi vaikka se julkaistiinkin bändinimellä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

After The Reign

1994

Tämä levy taisi jäädä bändin viimeiseksi levyksi Rickey Medlockin siirryttyä vuonna 1996 Lynyrd Skynyrdiin. Itse tosin pidän tätä kitaristin kolmantena soololevynä, koska mukana ei ole alkuperäisen bändin muita jäseniä.

Lue arvostelu