Cream

Kun Eric Clapton, Ginger Baker ja Jack Bruce perustivat kesällä 1966 yhteisen bändin, puhuttiin rockin historiassa ensimmäisen kerran superyhtyeestä. Vaikka se ei ehkä noussut aivan niin korkealle kuin suurimmat odotukset antoivat olettaa, trion vaikutus oli laaja. Heidän biisit yhdistivät bluesin ja popin, bändin äänenkäyttö konserteissa nousi kipurajoille ja lavalle alkoi kasaantua erilaisia efektilaitteita. Bändin toiminta jäi kumminkin vain reilun kahden ja puolen vuoden mittaiseksi.

Cream teki vuonna 2005 odotetun, mutta samalla yllättävän paluun. Trion magia oli skeptikoiden yllätykseksi yhä tallella.Levyarvostelut

Tuotekuva

Cream: Fresh Cream

1966

Fresh Cream ei ehkä kohoa aikakautensa merkkiteosten joukkoon, mutta se on silti säilyttänyt kiinnostettavuutensa läpi vuosikymmenien.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Stockholm 1967

2005

Ruotsin radion äänittämä keikka julkaistiin osana Creamin 2005 paluun jälkeen valmistunutta dokumentti-DVD:tä.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Disraeli Gears

1967

Cream löysi oman identtiteettinsä tällä Amerikassa äänitetyllä kakkoslevyllään, joka menestyi erinomaisesti molemmin puolin Atlantia. Levyn suurin hitti on Sunshine Of Your Love.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Wheels Of Fire (In The Studio)

1968

Sekä erikseen että yhdessä livelevyn kanssa julkaistu Wheels Of Fire nousi ilmestyttyään keväällä 1968 Yhdysvaltojen listakärkeen ja se on lyhytikäisen bändin todellinen läpimurtolevy.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Wheels Of Fire (Live At The Fillmore)

1968

Cream äänitti maaliskuussa 1968 San Franciscossa peräti kahdeksan esiintymistä. Niistä kasattu livelevy Live In Fillmore julkaistiin useissa maissa yhdessä Wheels Of Fire studiolevyn kanssa.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Goodbye Tour - Live 1968

2020

Valitettavasti kaksi trion soittajasta ehti tuonpuoleiseen ennen kuin neljä bändin jäähyväiskiertueen keikkaa saatiin pakettiin.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Farewell Concert

1968

Tony Palmerin filmiryhmä kuvasi BBC:lle Creamin jäähyväiskeikan 26.11.1968. Vaikka keikka ei ollut tekijöidensä mielestä huippuonnistunut on se silti vahva testamentti bändin ainutlaatuisesta yhteissoinnista.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Goodbye

1969

Hajoamisensa jälkeen Cream julkaisi maaliskuussa 1969 loistavasti nimetyn jäähyväislevyn Goodbye. Se sisälsi kolme konserttiraitaa ja vain kolme uutta studiobiisi.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: BBC Sessions

2003

Pitkään odotettu julkaisu saatiin vihdoin markkinoille 2003 kolmekymmentäviisi vuotta Creamin viimeisen BBC-äänityksen jälkeen.

Lue arvostelu
Tuotekuva

Cream: Royal Albert Hall London May 2-3-5-6, 2005 (DVD & CD)

2005

Lähes 37 vuotta bändin hajoamisesta Cream palasi menestyksekkäästi kotikaupunkinsa esiintymislavalle.

Lue arvostelu