Dream Theater – Greatest Hit (…And 21 Other Pretty Cool Songs)

Yhden hitin ihme. Pop-maailmaa tuntee niitä useita. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, myös progemetallin ehdoton ykkösnimi Dream Theater on sellainen. Images And Words -levyltä poimittu videobiisi Pull Me Under oli tuo yllättävän suurta rotaatiota Music TV:llä ja Amerikan radiokanavilla saanut kummajainen. Onhan se hyvä biisi, muttei varsinaista valtavirtaa, jos minulta kysytään. Esimerkiki tälle kokoelmalle on kerätty useita enemmän hittipotentiaalia omaavia kappaleita. Mutta niinhän se menee, hitit syntyvät vahingossa, ei niitä voi ennustaa.

Greatest Hit on Dream Theaterin viimeinen levy Warnerille, jonka levymerkki Rhino on. Yhtye julkaisi viimeisimmän studiolevynsä Systematic Chaos jo Roadrunnerille. Siksi on yllättävää, mutta toki hienoa omistautumista ja fanien palvelemista, että Dream Theaterin rumpali ja monitoimimies Mike Portnoy itse on valinnut nämä kappaleet. Hittimeininki korostuu siten että mukana on vain lyhyempiä ja iskevämpiä raitoja ja niistä, jos mahdollista, single- tai radio-versioita.

Kokoelman ykköslevy keskittyy esittelemään Dream Theaterin hevimpää puolta. Kakkoslevy on täynnä niitä kappaleita jotka yhtye kirjoitti sinkkulista mielessään. Proge-eepoksia tälle julkaisulle ei ole mahtunut mukaan. Toisaalta niistä tähän yhtyeeseen tutustumisen aloittaminen lieneekin turhan haastavaa. Greatest Hit ja niin edelleen on kokoelmana aivan loistava. Kappalevalinnat ovat onnistuneita ja versiot ihan jänniä. Yhtyeen pitkäaikaisille faneille tämä ei tosin tarjoa paljoa uutta. Täkynä on sentään kolme Kevin Shirleyn tekemään uutta miksausta vanhoista biiseistä. Ostaa, kenen perse kestää.

Arvio on vuodelta 2008

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email