Black Country Communion – Live Over Europe

Black Country Communionin ensimmäinen DVD Live Over Europe ei ole perinteinen konserttielokuva. Se on pikemminkin road movie. Bändi matkaa Saksan halki ja soittaa Münchenissä, Berliinissä ja Hampurissa. Siirtymiset keikkapaikasta toiseen tehdään lyhyiden haastattelujen kautta. Äkkiseltään ratkaisu tuntuu huonolta, mutta yllättävän hyvään keikkafiilikseen näinkin pääsee.

Live Over Europelle on kerätty BCC:n kahden studiolevyn parhaat biisit ja niistä hienoimmin onnistuneet otot. Uskon yhtyeen soittaneen kaikille keikoilla suurin piirtein samat setit. Näin valinnan varaa on ollut. Musiikkivalintojen suhteen ei olekaan mitään valittamista. Kevin Shirleyn on tehnyt kappaleiden kanssa hyvää työtä. Kaikki soi selkeästi ja on kivassa balanssissa. Soundi on selkeä, mutta jotenkin yllättävänkin steriili.

Tietynlaisen ongelman kolme keikkapaikkaa tuovat. Pimeässä klubissa kuvattu keikka ei näytä samalta kuin päivänpaisteessa taltioitu festariesiintyminen. Värejä on vääristelty ja korostettu kenties hieman liikaakin. Kaikki blurraukset eivät ole onnistuneita. Yksityiskohdista ei saa aina selvää. Lähikuvaa on paljon ja varsinkin Glenn Hughesin naama tulee erittäin tutuksi. Joe Bonamassaa kuvataan lähinnä hänen laulamiensa kappaleiden aikana. Kitaroita kyllä näytetään. Jason Bonhamin rummuttelu ja varsinkin Derek Sherinianin taidokas koskettimien soitto jäävät harmittavan vähäiselle ruutuajalle. Yleiskuvaa saisi olla enemmän. Ja varsinkin klubikeikalla siitä olisi voinut pyyhkiä kännykkäkamerat pois.

DVD:n bonukseksi on lisätty lyhyt dokumentti siitä miten yhtye sai alkunsa. Tuo olisi voinut olla syvällisempikin. Se ei tuonut ilmi kovin paljoa sellaista mitä BCC:n ensimmäisen levyn bonus-DVD ei olisi jo kertonut. Kuvagalleriassa näkyy, ainakin Glennin uraa seuranneille, tuttuja hahmoja. Live Over Europe ei ole uusi California Jam, mutta kyllä tätäkin ilokseen katselee.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email