Edge of Haze – The Convoy of Ruin

Vasta hetki sitten pohdiskelin, että Ruotsista pukkaa jatkuvalla syötöllä kansainvälisille pelikentille sopivia bändejä. Mistä tulevat ne kotimaiset metallibändit jotka kiinnostavat edes levyn kuuntelemisen verran. Pengoin uusien CD-levyjen kasaa ja sieltä löytyi yksi, Edge of Haze.

Pitääkö esitellä? Onhan se kohteliasta. Edge of Haze on Markus Hentunen, Eero Maijala, Janne Mieskonen ja Juha Kapanen. Markus laulaa ja Eero ärisee. Bändi itse mieltää musiikkinsa moderniksi progressiiviseksi metalliksi. Olkoon sitten sitä. Kieltämättä joku Evergrey, saakeli Ruotsista, tulee paikoin mieleen. The Convoy of Ruinin kappaleilla on murinaa vain enemmän kuin Göteborgin Tompan levyillä. Ei ollut moite. Apuja masterointiin on saatu, mistäpä muulta kuin Ruotsista, Jens Bogrenilta. Ei ole väärin käyttää yhtä parhaista.

Sävellykset ja sovitukset ovat hyvin tehtyjä. On mietitty. Taitavia sällejä. Soitto soi ja käsi käy. Ihan ovat vikkeliä sooloissaan. Idistä ja kerrottavaakin niissä on. Tekstit kertovat jonkinlaista maailmanlopun tarinaa. Teemahommat ovat niin progea. Sitäpaitsi kaikki on menossa päin helvettiä. Eivät ole väärässä.

Sitä ihmettelen, miten on valittu ne kohdat, joissa lauletaan melkein kiltin kivasti ja miten ne joissa yritetään olla oikein häijyjä. Oliko käytössä kivi, paperi ja sakset vai jokin muu menetelmä? Aika tasapainossa ovat, vaikka minun korviini tuo väkevämpi ulosanti kuulostaa paremmalta.

Ai mitä? Paras biisikö? Mistä minä voisin tietää, mikä teitä miellyttää? Itse pidän tätä kokonaisuutena, josta ei pidä poimia yhtä tai kahta raitaa yli muiden. Ha! Oikeasti on sen verran tasavahvaa materiaalia, etten osaa valita.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email