Enemy Eyes – History’s Hand

Enemy Eyes on mm. Axel Rudi Pellin solistina tunnetun Johnny Gioelin ja Frontiersin hovisäveltäjän Alessandro Del Vecchion uusin bändi. Heillä on entuudestaan kasan levyjä julkaissut Hardline. Kokoonpanon täydentävät levy-yhtiön ehdottama kitaristi Marcos Rodrigues ja Alen lapsuuden kaveri, nykyään Annihilatorissa ja Alen suosituksesta Bonfiressa soittava rumpali Fabio Alessandrini.

Levyn musiikki on kuulemma liian raskasta Hardlinelle. Tuosta voin helposti olla samaa mieltä. Tuplabasareita kuullaan. Ei onneksi kokoajan ja jokaisessa biisissä. Johnnylla oli visio eurooppalaista metallia soittavasta bändistä. Historia kuulemma toistaa itseään. Näin ajattelee ainakin Johnny, jonka kynästä ovat levyn tekstit. Biisit hän on säveltänyt Alen ja muutaman ulkopuolisen biisinikkarin kanssa. Sanovat että näin on varmistettu mahdollisimman raikas lopputulos. Mielestäni kokoonpano toteuttaa annetun tehtävän hyvin.

Entäs itse levy? Ensimmäisillä kuuntelukerroilla piti vähän miettiä, että mitä tässä oikein kuuntelee. Varsinkin avausraita Here We Are aiheutti harmaita hiuksia. Power metalia kyllä, mutta kaikenlaisia pop-juttuja mukana mm. Euroviisuista tuttu modulaatio. Tykätä vai ei? History’s Hand on teknisempi ja Fabio pääsee näyttämään osaamistaan. Peace And Glory jyrää. The Chase on raskas Tony Martinin Black Sabbathin tai Jornin tyyliin.

History’s Hand on hyvä nippu erilaisia metallikappaleita. Monta kokkia ei aina anna parasta lopputulosta. Kokonaisuus on jäänyt vähän epätasaiseksi. Kuka jätti hämmentämättä? Raskas sointi sentään yhdistää. Nyt on hyvä. Jotain jäin vielä kuitenkin odottamaan. Melkein. Ehkä ensi kerralla.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email