Michael Romeo – War Of The Worlds, Pt.2

Täytyy tunnustaa, että olo on vähän kuin olisi arvostelemassa Terminatorin kakkososaa tai jotain muuta ykkösestä petrannutta leffaa. Niitä ei taida olla montaa ja vielä harvemmassa ovat ne joista olisin tsekannut jatkot ensin. Nyt kuitenkin suoraan kakkonen käsittelyyn.

Michael Romeo on Symphony X:n kitaristi. Jos joku tänne eksynyt ei tiedä, bändi esittää progressiivista metallia lievillä Yngwie-mausteilla. Sitä en tiedä miksi tämä levy on julkaistu Romeon nimellä. Musiikki on sitä samaa. Solisti on toki eri. Tällä levyllä ärsyy Dino Jelusick. Bassoa soittaa John DeServio ja rumpuja John Macaluso, joka muistetaan progemetallin tähdenlennosta Arkista, josta Jorn Lande tuli kuuluisaksi. Ja tietysti Dino kuulostaa Jornilta. Pitäisi joskus kysellä mitä Arkin kolmannelle levylle tapahtui. Mutta se ei kuulu tähän.

Soittajat ovat osaavat. En usko, että kukaan yllättyi. Sanoisin, että sävellykset toimivat myös. Myös ne klasarin puolelle menevät. H.G. Wellsin tarina on tietysti legendaarinen. Ja se kuinka kuunnelma hoidettiin yleisön tietoisuuteen radion parhaina aikoina. Ottakaa selvää, jos ette tiedä. Kyseessä on yksi ihmiskunnan parhaista oppitunneista lähdekritiikkiin. Ja tämä arvio saa olla samanlainen. On nimittäin hyvä levy. Tälle kannattaa varata aikaa. Jos ette usko, kuunnelkaa itse.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email