Nazareth – Surviving The Law

”Ei ole Dan McCafferty, ei ole Nazareth”, parkuivat puristit muutama vuosi sitten. Carl Sentence, joka on totuudessa ollut sellainen monen paikan ja bändin varalaulaja, kiitti kunniasta ja otti mikkipaikan. Alkuperäisyyttä bändissä edustaa basisti Pete Agnew, joka muodostaa poikansa Leen kanssa vallan tanakan rytmiryhmän. Kitaristi Jimmy Murrisonilla on palvelusvuosia enemmän kuin yhdelläkään toisella Nazareth-kitaristilla. Eli minkä autentisuudessa häviää, tämä kokoonpano ottaa takaisin vuosissa. On tässäkin bändissä ovi käynyt.

Mutta entäs se rokki? Hyvin käy. Kuunnelkaa Runaway. Kappaleet ovat melko lyhyitä, käyvät suoraan asiaan. Kuunnelkaa Sinner. Se on ihan punk-mittainen. Kivasti on myös vaihtelua. Koko ajan ei paahdeta talla pohjassa, näin ollen Carlin ei ole pakko kiljua täysin palkein. Sekin kyllä häneltä käy. Välillä on pakko vaihtaa keuhkot uusiin ja Nazareth teki juuri niin.

Miten vertautuu klassikoihin? En ole ehkä paras sanomaan. Muutama vanha levy hyllystä löytyy, mutta eivät nekään mitään täydellisiä helmiä ole. Ei edes Hair of the Dog. Mieluummin tätä uutta kuuntelee kuin Show No Mercya. Olisi kiva päästä todistamaan yhtye elävänä. Siinä bändin uskottavuus punnitaan.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email