Skid Row – The Gang’s All Here

Heti ensimmäinen riffi on tutun kuuloinen. Odotin Monkey Business kakkosta. Sain Hell or High Waterin. Hyvä meininki, erinomainen groove. Potkii kivasti. Solisti tekee kaikkensa kuulostaakseen yhtyeen ensimmäisen levyn laulajalta. Itse pidän enemmän vaihtoehdosta, että yhtye vaihtaa solistin täysin toisenlaisen soundin omaavaan, mutta Skid Row -fanit ovat toista mieltä. Ääni on osa yhtyettä ja sen pitää kuulostaa tietynlaiselta. Olisi kiva tietää kuka tekee Skid Rown laulumelodiat. Vähän samalla tavalla kuin vaikkapa Exoduksessa, Skid Row kuulostaa vain itseltään, on mikrofonin varressa kuka tahansa. Vai onko Matt Fallonin perintö muka yhä näin vahvana hengissä? Laulaja toimittaa, joku toinen sanoo mitä.


Toisena kuultava nimibiisi The Gang’s All Here kaipaa punk-kööreistä ja reippaasta meiningistä huolimatta vähän lisää hikeä ja räkää. Tuottaja Nick Raskulinecz on aika hyvin selvillä mitä tarjoaman pitää olla, mutta lopputulos on vähän kiltti. Kyllä uusi poika Erik Grönwall on laitettu kiljumaan ja karjumaan, mutta jotain syvyyttä puuttuu. Hyökkäävä Not Dead Yet on parempi. Bändi soittaa Time Bombin väkevästi, mutta solisti ja varsinkin kertosäe, ovat liian kepeät. Kekseliäs, mutta toteutus on kesy. Kokonaisuus ei aivan vakuuta. Vaan kuunnellaan lisää. Tätähän onneksi riittää. Kymmenen biisiä on sopiva annos.


Resurrected on oikein hyvä. Nyt epäilen, että melodia on solistilta peräisin, tapa laulaa on annettu. Nowhere Fast rokkaa raskaasti, kappale on melkein häijy. Kertosäe pilaa. On liian iskelmää. When The Lights Come On on eniten Los Angeles. Mieleen tulee sikäläinen kirjava ryhmä. Hyvä boogie. Tear It Downin alku lupaa hyvää. Ja sitä myös saaman pitää. Olisiko levyn paras raita? On! Ja ei ole Skid Row -levy, jos ei ole slovaria. Osaavat tehdä. October’s Song kasvaa hienosti. Ei rutista nyt mistään, kun kuulee, että tähän on vuodatettu kaikkia mahdollisia eritteitä. Ei tämä ihan November Rain ole, mutta hieno biisi joka tapauksessa. Ja jotta hyvä maku kestäisi pitempään, levyn loppuun on jätetty voimakas World On Fire. Ovat huolissaan tästä meidän kotiplaneetastamme. Syystäkin! Maapallo ei enää palaa ennalleen, mutta Skid Row voi paremmin kuin aikoihin.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email