The Dead Daisies – Radiance

The Dead Daisies on ollut ahkerana. Viime vuonna bändi julkaisi, vihdoinkin voi sanoa, ensimmäisen levynsä kvartettina. Koska kyseessä on The Dead Daisies, kokoonpano muuttui jo ennen tien päälle pääsemistä. Sen jälkeenkin on tapahtunut. Brian Tichy palasi tämän vuoden alussa rumpujen taakse. Ainakin itselleni tuo on mieluinen asia. Glenn Hughes, Doug Aldrich ja David Lowy löytyvät tutuilta pelipaikoilta. Suoraan studioon.

Toukokuussa julkaistu ensimmäinen single Radiance pudotti leuat lattian läpi. Iommi-raskas riffi ja Glennin pehmeä laulu olivat ennenkuulumatonta. Nosti odotuksia ja on edelleen yksi kohokohdista. Toinen irtokappale Shine On on sävellyksenä tavanomaisempi, mutta rokkaa oikein reippaasti. Nimensä mukainen Hypnotize Yourself ja avausraita Face Your Fear annettiin vielä maisteltaviksi ennen levyn julkaisua. Olisin valinnut singlet toisin.

Tällä hetkellä energinen Born To Fly on suosikkini. On ilmava. Ja jestas mitkä bassolinjat. Vaan muitakin hyviä on vielä tulossa. Kiss The Sun, basso ja groove. Tekivät niin oikean valinnan palkatessaan Hughesin. Courageous on positiivinen ja Cascade jännä, jopa aavistuksen mystinen. Raskaampi ote sopii tälle kokoonpanolle. Saako olla useampi suosikki?

Not Human hyökkää heti päälle. Kertosäettä kuunnellessa mietin, että onko Glenn oikeasti oikein vihainen. Ainakin sanoma tulee perille paremmin, kun ei huuda. Muutenkin olen pistänyt merkille, että Radiancella lauluosuudet on äänitetty paremmin kuin edellisellä levyllä. Kuunnelkaa albumin päättävä, melkein akustisesti esitetty Roll On, jos ette usko. On tunnetta, sielua, vibraa ja värinää. En sano onko Radiance parempi kuin Holy Ground. Vuoden levy on kuitenkin tässä.

The Dead Daisies 2022

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email