Houston – Relaunch III

AOR-fanit tietävät varmasti Bostonin, tuon miljoonia myyneet jenkkiläisen veteraanibändin. Nyt ei kuitenkaan olla Valloissa. Houston tulee Tukholmasta. Yhtyeen logo on kuitenkin kovin tutun näköinen. On aika helppo nähdä mistä on mallia haettu. Ovat erittäin kovia AOR-faneja. Se on varma. Ovat itse asiassa niin syvällä genren syövereissä, että ovat julkaisseet jo kaksi näitä tyylilajin unohdettuihin klassikoihin keskittynyttä cover-levyä. Hieno idea. Arvostan.

Houstonin muodostavat Hank Erix – laulu, Carl Hammar – soolokitara, Richard Hamilton – koskettimet, Niels Walter – basso ja Erik Modin – rummut. Levyllä vierailee Michael Palace, jonka käsialaa ovat kaksi ensimmäistä kappaletta Live Forever ja Do You Believe. Tuo kaikki on aika julkista tietoa. Oikeastaan enempää ei tekisi mieli paljastaa tästä levystä. Vihko kyllä kertoo kenen tekemiä ja esittämiä loput biisit ovat. Siispä minä en kerro.

Kehun silti. Relaunch III on oikeastaan täydellinen rikos. Kaikki biisit kuulostavat Houstonilta. Ottavat nimiinsä. Hei nämä ruotsalaisia! Kuka kuvitteli, että tekisivät jotain puolivillaista? Biisit on laulettu, soitettu ja esitetty pieteetillä. Alkuperäisistä en tiedä, mutta nämä eivät ole liian imeliä. Ovat pirteitä. Tuotanto on viimeisen päälle hyvä. Sen suhteen ei haikailla menneitä. Soundit ovat enemmän tätä päivää kuin menneitä aikoja. Tekisi mieli tyypätä nuo alkuperäiset. Ainoa huolen aihe on, että ne pilaavat tämän levyn.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email