Allman Brothers Band (The) – San Francisco 26.9.1973

concert vault

Allman Brothers Band oli julkaissut kaksi albumia edellisen livelevynsä At Fillmore Eastin jälkeen. Mikäli kahden kuolemantapauksen johdosta miehistöään muuttanut bändi olisi julkaissut tältä keikalta toisen tuplaliven, se olisi taatusti joutunut epäedulliseen vertailuun edeltäjänsä kanssa. Siihen se väistämättä joutuu nytkin kun keikka julkaistaan vihdoinkin (osana Brothers And Sisters 40th Anniversary Super Deluxe Editionia).

At Fillmore Eastin äänityksistä oli kulunut kaksi ja puoli vuotta kun bändi astui Winterlandin lavalle. Siitä huolimatta alkuperäisen tuplaliven materiaali muodosti yhä bändin keikkasetin rungon. Sen seitsemästä biisistä vain Hot Lana on tippunut setistä. Eat The Peachin kolmesta 1971 äänitetyistä livebiiseistä Trouble No More ja One Way Out on nekin yhä setissä. Vain kahden levypuoliskon mittainen Mountain Jam on korvattu uudella soolot sisältävällä biisillä Les Brers In A Minorilla. Sen lisäksi setissä on vain yksi muut, Blue Sky Peachin kuudesta studiobiisistä. 

Allman Brothers Band julkaisi neljännen studiolevynsä Brothers And Sisters elokuussa 1973, joten on selvä että sen kappaleita on runsaasti mukana setissä. Ainoastaan Jelly Jelly (Early Morning Blues) ja Pony Boy jätetään erittelemättä sanfranciscolaisyleisölle. 

Useita Allman Brothers Bandin 70-luvun alun keikkoja on kuunneltavissa Bill Grahamin nauhavaraston ostaneen tahon Concert Vaultin sivuilta. Näin tarkanmarkan fanilla on vaihtoehto keikan kuuntelemiseen. Winterlandin keikka löytyy tästä

Add a comment
Your name
Your email