AC/DC – Live From The Atlantic Studios

AC/DC ei ole vuoteen 2010 mennessä juurikaan julkaissut CD-muodossa alkuaikojen keikkojaan. Vuonna 1997 julkaistu Bonfire boxi olikin aikanaan hyvin tervetullut julkaisu sillä sen ykköslevynä on bändin intiimi keikka Atlantic Recordig Studioilla joulukuussa 1977. Keikasta tehty, pelkästään radiosoittoon tehty levy on harvinaisuus joten sen CD-julkaisu tuli oikeaan saumaan. Hyvälaatuinen keikka on paljon miellyttävämpää kuunneltavaa kuin vuoden 1977 bootleg-äänitykset vaikka setistä puuttuukin esim. Bad Boy Boogie ja T.N.T., jotka löytyvät omistamaltani Berliinin keikalta.

AC/DC:n alkuperäisille Australian-vinyyleille näyttää riittävän kysyntää sillä niiden piraattikopioita löytyy Suomestakin helposti. Siksi en ollut kovin yllättynyt kun tämä radiopromo-LP tuli minua vastaan Helsinkin Musiikkimessuilla lokakuussa 2011. Bonfire-boxin omistajana omatuntoni ei kolkutellut ostaessani piraatin. Ellei levy-yhtiöt halua julkaista vinyyleitä, ostettakoon ne sitten piraattitehtailta.

Muita vuoden 1977 (eikä aikaisempia) äänityksiä ei juuri ole virallisesti saatavilla. Backtracks-boxilta löytyy Sydney Festivaleilla 30.1.1977 äänitetty Dirty Dees Done Dirt Cheap sekä jo mainitulta Bonfire-boxin Volts levyltä löytyy niinikään Australiassa äänitetty She’s Got Balls. Se on äänitetty bändin ainoalta kesän 1977 Australian keikalta. Bändi voisi julkaista esimerkiksi tuon vuoden 1977 keikan kokonaisuudessaan!

Add a comment
Your name
Your email