AC/DC – Powerage

ACDC Powerage

Powerage on ensimmäinen AC/DC levy, jonka kansikuva on samanlainen joka puolella maailmaa. Samalla se on basisti Cliff Williamsin debyytti.  Jostakin syystä alkuperäinen eurooppalainen LP sisälsi kymmenennen biisin. Cold Hearted Man oli muista poiketen äänitetty jo syksyllä 1976. Sittemmin tuo painos on poistunut myynnistä ja kaikki myöhemmät CD versiot ovat identtisiä amerikkalaisen LP:n biisijärjestyksen ja miksauksen kanssa. Paremminkin Let There Be Rock levyyn liittyvä Cold Hearted Man löytyy nykyään Backtracks CD:ltä.

Powerage kärsii siitä että se ilmestyi loistavien Let There Be Rockin ja Highway To Hell levyjen välissä. Samanlaisen kohtalon kärsineitä julkaisuja on tietysti rokin historiassa monia muitakin (kuten Deep Purplen Fireball). Itse diggaan biiseistä Down Payment Blues, Chuck Berry tyyppisestä Riff Raff sekä levyllä sitä seuraavasta Sin Citystä. Vuonna 2003 remasteroitu levy on saatavina luonnollisesti myös LP:nä mikäli alkuperäinen levy on yhä hankkimatta, kadonnut tai todennäköisimmin puhkisoitettu.

Family Jewels kokoelma-DVD:ltä löytyvät levyn avausraidan Rock ’n’ Roll Damnationin promo ja syksyllä 1978 pienen TV-yleisön edessä kuvattu erinomainen Sin City.

Näitäkin mielenkiintoisempi on 18.3. tai todennäköisemmin 30.4.1978 Glasgowin Apollo teatterissa kuvattu keikka. Riff Raff ja encorena Scotlannin maajoukkueen pelivarusteisiin pukeutuneena heitetty Rocker löytyvät Family Jewels DVD-kokoelmalta. R & R Damnation ja kolme edellisen studiolevyn raitaa löytyvät Plug Me In boxilta. Ainakin osa, ellei kaikki näistä biiseistä löytyvät myös If You Want Blood livelevyltä.

Add a comment
Your name
Your email