Aerosmith – Honkin’ on Bobo

Aerosmith - Honkin' on Bobo

Aerosmithin edellinen studiolevy oli niin paha pettymys, että sivutin aivan suotta tämän levyn vuosiksi. Bändin alkuperäinen tarkoitus oli äänittää uusia biisejä, mutta lopulta he tyytyivät coveroimaan nuoruutensa suosikkeja. Otin sen kuunteluun vasta vuosien päästä sen ilmestymisestä. Ainakin Rush julkaisi samana vuonna 2004 oman Back To The Past tribuuttilevynsä. Ajatus coveroida oman nuoruuden suosikkibiisejä ei ole yleensä herättänyt kriitikoissa innostusta. Eikä kyllä aina kuluttajissakaan.

Aerosmith coveroi tällä neljännellätoista studiolevyllään oman nuoruutensa suosikkibiisejään. Levy alkaa Hurriganesin jalanjäljillä biisillä Road Runner. Bo Diddley’n vuonna 1960 tekemän biisin lisäksi Willie Dixonin I’m Ready ja AC/DC:n esikoiselta löytyvä Big Joe Williamsin Baby, Please Don’t Go edustavat minusta levyn parasta antia.

Perinnetietoisella musiikkikuluttajalle tämän levyn kuuntelu voi olla tuskaista, koska Aerosmith muokkaa biisit reilusti itselleen sovivaan muottiin. Minä pidin tästä kuitenkin hyvin paljon ja suosittelen sitä bändin 70-luvun tuotannosta pitäville. Tuottajana häärii samalta vuosikymmneltä tuttu Jack Douglas.

Add a comment
Your name
Your email