Allman Brothers Band (The) – Live At The Beacon Theatre (video)

Allman Brothers Band - Live At The Beacon Theatre

Kahden peräkkäisen illan kuvauksista julkaistun DVD:n perään samoista keikoista kasattiin vielä audiojulkaisu. Käytyäni samaisella keikkapaikalla vuotta myöhemmin katsomassa Deep Purplen kahta keikkaa, huomasin, että The Allman Brothers oli tulossa samaiseen paikkaan peräti yhdeksäksi illaksi.

The Allman Brothersin Bandin kevättalven Beacon-esiintymiset ovat muodostuneet bändin faneille vuosittaisiksi tapaamisiksi, ikään kuin pyhiinvaellusmatkoiksi. Bändi nimittäin esiintyi New Yorkissa usean vuoden ajan ainoastaan tässä kuuluisassa ja vanhassa Broadway-teatterissa. Tämä keikkataltiointi tuo esiin erityisesti bändin perustajajäsenen, rumpali Butch Trucksin veljenpojan, kitaraässä Derek Trucksin. Bändin kolmannella toimikaudella siinä (1989-1997) soittanut Warren Haynesin kanssa hän muodostaa kiinnostavan duon, jonka keskinäinen soundi on huomattavasti raskaampi ja bluesvoittoisempi kuin bändin alkuperäisen kitaristikaksikon.

Jostakin syystä keikoista kasattu audiojulkaisu No Way Out ilmestyi vasta puoli vuotta DVD:n perään. Koska levy sai oman nimen ja sen kappalevalikoima ei ole videojulkaisun kanssa yhtenäinen, voinee olettaa että sille on voitu hyvinkin valikoida biiseistä eri ottoja kuin mitä on videojulkaisulla. Tämän lisäksi on huomioitavaa että levyllä on neljä sellaista biisiä, joita ei ole lainkaan DVD:llä. Toisaalta audiojulkaisulta puuttuu kymmenen (mukaanlukien CD:n nimikappale No Way Out) DVD:n 22 kappaleesta. Tosifani saa siis hankkia molemmat julkaisut!

Add a comment
Your name
Your email