Adrenaline Mob

Se että Mike Portnoy jätti Dream Theaterin taisi tulla kaikille yllätyksenä. Ehkä se yllätti jopa Miken itsensä. Onneksi hän ei ole sitä tyyppiä, joka jää kotiin sohvalle makoilemaan. Ei mennyt kuin hetki, kun huhuilu uudesta superkokoonpanosta alkoi. Ex-DT lyöttäytyi yhteen Symphony X:n solistin Russell Allenin kanssa. He olivat tutustuneet vuoden 2005 Gigantourilla. Symphony X soitti Dream Theaterin lämppärinä mm. Helsingissä vuonna 2007. Tuon kiertueen aikana Mike ja Russell saivat idean jammailla keskenään. Viime vuonna siihen sitten tuli tilaisuus. Kitaristiksi kaksikko keksi uuden nousevan kyvyn nimeltä Mike Orlando. Basisti Paul DiLeo ja rytmikitaristi Rich Ward täydensivät kokoonpanon.

Adrenaline Mob soitti ensimmäisillä keikoillaan metalliklassikoita kuten Black Sabbathin The Mob Rulesia. Tuosta biisistä yhtye julkaisi ensimmäisen videonsa. Itse asiassa kappale kuvastaa Adrenaline Mobia hyvin. Bändi on rähjäkäs, voimakas ja se menee läpi muurista kuin muurista. Sen musiikki on perinteistä heviä esitettynä nykytyyliin. Yhtyeen ulkonäkö ja heidän omaksumansa mafiateema sopivat hyvin yhteen.

EP:llä on The Mob Rulesin lisäksi neljä bändin omaa kappaletta. Niistä levyn avaava Psychosane on paras. Siinä yhdistyy panteramainen riffittely Black Sabbathin raskauteen. Muut biisit Believe Me, Hit The Wall ja Down To The Floor loistavat tasaisuudellaan. Tasaisuus on itse asiassa yhtyeen voimakkain vahvuus. Sillä on paukkuja soittamiseen ja varsinkin laulamiseen. Russell karjuu vahvemmin kuin koskaan. Bändi soitti viime vuonna lyhyen kiertueen Godsmackin lämppärinä. Turha mainitakaan, että erityisvieraat soittivat isäntänsä suohon. Myös tämä EP myytiin kiertueen myötä loppuun. Koska uutta painosta ei ole luvassa, kyseessä on nyt keräilyharvinaisuus.

Add a comment
Your name
Your email