High Voltage
Asia ilmoitti vastikään kotisaarensa kiertueesta uuden kitaristinsa kera. Jostain syystä, liekö se levymyynti tai sen vähäisyys, levy-yhtiö muistuttaa bändin faneja alkuperäisestä kokoonpanosta ja sen yhdestä hienoimmasta reunionin jälkeisestä konsertista. 

Vuoden 2010 High Voltage –festivaaleilla soitti monia ennen ja vielä nykyäänkin kuuluisia progenimiä. Proge-lavalla nähtiin mm. Steve Hackett, Focus, Argent ja Uriah Heep. Kaksipäiväisen konsertin pääesiintyjät olivat Transatlantic ja Marillion. Asia soitti lauantain 24.7. toiseksi viimeisenä yhtyeenä. Täkynä oli yhtyeen lupaus soittaa vuoden 1982 albumi kokonaan. Toki lupaukset on pidettävä. Mukana on pari kappaletta Phoenix- ja Omega-levyiltä. Eivät ne häpeä klassikoiden seurassa. Setissä ei siis ole moitittavaa.

Kekseliäästi nimetty High Voltage on mahdollisuus kuulla yhtyeen kovimpia hittejä, ei niin vahvassa iskussa olevan bändin esittäminä. Harmittavasti tämän liven soundit ovat hyvän bootleg-äänityksen tasoa. Ehkä tämä kuvan kanssa toimii paremmin, muistaakseni High Voltagen keikat nimittäin kuvattiin ihan hyvin.

 

Tero Honkasalo

 

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit