Allman Brothers Band (The) – Brothers Of The Road

Allman Brothers Band - Brothers Of The Road

Taisin kuulla ensimmäisen kerran puhuttavan The Allman Brothers Bandistä vuonna 1982 tai 1983 jolloin heistä puhuttiin menneessä muodossa. Vuonna 1978 uudelleen kasattu bändi hajosi nimittäin toistamiseen kolme vuotta myöhemmin pian tämän ristiriitaisen vastaanoton saaneen albumin jälkeen. Itseäni vanhempien kaverieni toimesta minua ohjeistettiin tutustumaan bändin alkuajan tuotantoon ja sain niitä lainaksi kuunneltavaksi yhdessä comeback-albumin Enlightened Rogues kanssa. 

Brothers Of The Road oli ensimmäinen (ja viimeinen) Allman Brothers -levy jolla bändissä soittaa vain yksi rumpali. Percussionisti ja perustajajäsen Jaimoe sai nimittäin kenkää ennen levyn äänityksiä keväällä 1981. Bändi tosin pysyi seitsenmiehisenä sillä se palasi kahden kosketinsoittajan miehistöön ensimmäisen kerran sitten vuoden 1976. Voisi sanoa valitettavasti sillä syntesisaattoreita soittanut Mike Lawler muuttaa omalla soitollaan huomattavasti bändin soundia ja sai taatusti puristien vihat niskaansa.

Bändi vastaa levyn kaikista muista raidoista paitsi lopetusraidasta I Beg Of You, jonka McCoy ja Owens tekivät 50-luvulla Elvikselle. Yhdeksän biisin joukossa ei ole yhtään erittäin vahvaa kitaravetoista kappaletta. Levyn ainoa merkittävä hetki koittaa biisissä Thinks You Used To Do. Brothers Of The Road on myös ainoa ABB-levy, jonka kaikki biisit on saatu puristettua alle viiden minuutin mittaisiksi. Ei ole siis mikään ihme että bändin pitkiä jameja rakastavat fanit eivät varmasti kovin mielellään pistä tätä levyä soimaan. Itse kuuntelen bändiä kohtuullisen harvoin, mutta kun niin teen, haluan kuulla kahden kitaristin vuorottelua ja pitkiä sooloja. Pari vuotta hyllyssä pölyjä päällensä kerännyt vinyyli lähtikin jokin aika sitten kiertoon.

Add a comment
Your name
Your email