Allman Brothers Band (The) – Peakin’ At The Beacon

Allman Brothers Band - Peakin At The Beacon

Allman Brothers Band vetäytyi epämääräiselle tauolle joskus vuonna 1997. Alkuperäisen kitaristin Dickey Betts’in soolobändissä ollut Warren Haynes liittyi bändiin ensimmäisen kerran 1989, mutta 1997 hän lähti basisti Allen Woodyn kanssa keskittymään Gov’t Muleen. Kumpikaan herroista ei ollut käytettävissä kun Allman Brothers aktivoitui pari vuotta myöhemmin. 

Slidekitaran uusi tähti Derek Trucks vieraili usein setänsä Butch Trucks’in kautta tutuksi tulleen Allman Brothers Bandin keikoille ja liittyi siihen lopulta vuonna 1999. Samaan aikaa hän johti myös omaa bändiään. Peakin’ The Beacon on ainoa ABB-julkaisu jolla soittaa kitarakakaksikko Betts ja Trucks. Valitettavasti lopputulos ei ole kovinkaan maaginen. Luulenpa että Betts on ollut maaliskuussa 2000 sen verran heikossa hapessa ettei hän ole kyennyt vastaamaan nuoren kitaraässän haasteeseen. 

Levylle on valikoitunut bluespainotteisia biisejä ja niistä ei ole pahaa sanottavaa. Sitä vastoin levyn soundit saavat piiskaa. Se on selvästi heikommin miksattu ja äänitetty keikka kuin bändin kaksi 90-luvun livea. Oletan myös tätä kirjoittaessa vielä ilmestymättömän Beacon 1992 liven pesevät tämän julkaisun. Olisikohan tässä käynyt niin että Betts’in saatua kesällä 2000 bändistä kenkää, kukaan ei jaksanut keskittyä tähän julkaisuun ja se päästettiin ulos keskeneräisenä tai amatöörien tekemänä. 

Add a comment
Your name
Your email