Architects – The Here And Now

Vaikka levy-yhtiö niin mainostaakin, Architects ei varsinaisesti soita progea. Ei siis ainakaan sellaisena kuin progressiivinen rock yleensä ymmärretään. Se on silti mielenkiintoinen bändi. On sen tyylilaji sitten mathcore, emocore, metalcore tai post-hardcore, sen musiikissa on asennetta ja otetta, jota soisi kuulevan useammin. Niin kuin niin monta kertaa, nuorissa on musiikin tulevaisuus. Architectsin kundit ovat vähän yli parikymppisiä. Intoa ja näyttöhaluja siis piisaa.

The Here And Now on täynnä aggressiivista nykypäivän metallimusiikkia. Laulaja sinkoaa sanottavansa suoraan päin kuulijan pläsiä. Tyylejä on pääasiassa kaksi. Joko karjutaan palkeiden täydellä teholla tai sitten lauletaan puhtaasti, mutta kovaa. Musiikki kimpoilee sinne ja tänne. Välillä kappaleista on vaikea sanoa ovatko ne hitaita vai nopeita. Sen verran outoja riffejä tämä porukka suoltaa. 

Tämän kaltaista musiikkia ei joka päivä jaksa soittimessaan pyörittää, mutta kyllä tälle aina silloin tällöin löytyy tilausta. Kun patterit vaativat latausta, reilu puoli tuntia Architectsia tekee kyllä tehtävänsä. THL:lle tiedoksi, että paremmin tämä toimii kuin kausi-influenssarokotukset, Multi-tabs tai Berocca.

Tämä arvio on vuodelta 2011

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email