Between Worlds – Between Worlds

Frontiers Music on tunnettu melodisen heavyn kotina. AOR:n ystäville bändi onkin tarjoillut herkun toisensa perään. Tänä vuonna minulle on tosin tullut olo, että he haluaisivat haalia laariinsa myös raskaamman ja progressiivisen musiikin kuuntelijoita. Metal Church ja Savatage mainittiin jo aiemmin tänä vuonna Wade Blackin Chalice Of Sin -levyn yhteydessä..

Between Worlds on entisen Metal Church -laulajan Ronny Munroen levy. Biisien kirjoitusvastuussa on tietysti Alessandro DelCecchio. Tänä vuonna Pete Alpenborg on auttanut kappaleiden tekemisessä. Hän soittaa levyllä rytmikitaraa. Rytmiryhmä on levy-yhtiön puolesta. Alex Jansen bassottelee ja Michele Sanna rummuttelee.

Vierailijat ovat Frontiers-levyillä aina roolissa. He tekevät musiikista jotenkin arvokkaampaa. Tällä kertaa mukaan on haalittu joukko Trans-Siberia Orchestran väkeä. Jack Frost soittaa melkein kaikki soolot. Savatagessa vaikutava Johnny Lee Middleton bassottelee No Escapella.. Saman bändin Chris Caffery soittaa kyseisellä biisillä soolon. Häntä kuullaan myös levyn balladilla Scent Of An Angel
Whitesnakesta tuttu Joel Hoekstra liruttelee Soul Chaserilla, joka on hassusta tekstistään huolimatta yksi levyn vahvimmista kappaleista.

Mitä se musiikki sitten on? Itse laittaisin tälle leiman melodic hard rock. Alen sävellystyyli kuuluu läpi. On laadukasta, mutta aavistuksen yllätyksetöntä. Olen ehkä valittanut samaa jo aiemmin. Musiikki ei ole niin raskasta kuin Metal Church. Toivoin runnomista enemmän. Toisaalta se ei ole progressiivista Savatagen tyyliin. Aika suoraan soittavat. Eipä tätä voi järin mahtipontiseksikaan sanoa, eli Trans-Siberia Orchestran fanien ei välttämättä kannata vaivautua. Kenelle tämä sitten sopii? Jos pidät vahvasti lauletusta hevistä Jornin, Cornerstonen, Royal Huntin jne tyyliin, niin ota tämä haltuun.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email