In Flames – Used And Abused: In Live We Trust

Niin paljon kuin konserttilevyistä pidänkin, tämän tupla-CD:n sijasta kannattaa hankkia DVD. Melkein samaan rahaan saa paljon enemmän.

Used And Abused: In Live We Trust ei ole ihan sitä mitä nimensä lupaa. Usko menee tällaisten julkaisujen kanssa. No on live, sitä en kiellä, mutta on niin torsoksi jätetty, etten oikein osaa kuvailla kuinka paljon jukratuttaa. Ai miten niin? Vuoden 2004 keikoilla In Flames esitti noin 20 kappaletta melkein joka ilta. Tällä tuplalla on kappaleita kahdelta keikalta, mutta itse konsertit ovat vain pätkiä siitä mitä yhtye oikeasti esitti.

Ensimmäinen CD on äänitetty Lontoon legendaarisessa Hammersmithissa. Päivämäärä on joulukuun 27. Ne joita kiinnostaa, voivat tsekata setlist.comista mitkä 15 kappaletta yhtye soitti. Pantera-lainakin on jätetty pois. Juu, Soundtrack To Your Escape oli vuonna 2004 uusi. Tykkäsivät siitä. Ei se huono olekaan. Se kuullaan tällä tuplalla kokonaan. Ilmeisesti päällekkäisiä kappaleita ei ole haluttu julkaista ja siksi ykköskiekolla on mittaa vain vähän yli puoli tuntia. Mitä järkeä?

Jälkimmäinen levy on äänitetty Göteborgin, Sticky Fingers -nimisellä klubilla syyskuun 7. Soittivat 24 kappaletta. CD:lle on päässyt mukaan 14. Kun tuohon lisätään Lontoon yhdeksän kappaletta, saadaan melkein kokonainen In Flames -keikka. Clayman ja Episode 666 puuttuvat. Molemmista on versiot DVD:llä. Joku sanoo nyt, että älä poraa. Olisin halunnut vertailla mahdollisimman kokonaisia keikkoja.

In Flames oli nimittäin vuoden 2004 lopulla hyvässä iskussa. Ei näissä esityksissä ole nokan koputtamista. Onneksi on se DVD, joka kertoo bändin meiningistä paljon paremmin kuin tämä CD. Älä osta tätä. Tulipa huono arvio.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email