Arch Enemy – Deceivers

Siitä on hetki, kun olen Arch Enemyä kuunnellut. Olisiko ollut heidän cover-levynsä aikoihin. 2017 vuoden Will to Power löytyy tuolta hyllystä, mutta eipä ole juuri saanut soittoa. Sai silti maailmalla hyvän vastaanoton ja piti bändin kiireisenä. Tuon levyn rundi päättyi, kun corona lockdown alkoi. Siitä repivät sitten kaikki huumoria. Toiset onneksi tajusivat käyttää ajan hyödyllisesti ja tehdä uutta musiikkia.

Michael Amott on haastatteluissa kertonut, että bändi päätti ottaa kunnolla aikaa tämän levyn numero 11 tekemiseen. Ei ollut takarajaa, kun ei ollut tietoa, koska pääsisi keikoille. Ei levyn äänittäminen tietenkään helppoa ollut, kun toinen kitaristi ja laulaja asuvat valtameren takana. Tanskassa korona-rajoitukset olivat kuitenkin siedettävät ja yhtye pystyi toimimaan. Levyn tuotti Jacod Hansen, eli jonkinlaisia uusia tuulia oli ilmassa, kun kappaleet olivat valmiit ja mietittiin niiden purkittamista. Muutos on hyvästä. Levyn soundit ja se osasto ovatkin hyvässä kunnossa.

Tuosta pohjustuksesta nokkelimmat jo arvasivat, että jotain moitteita on tiedossa. Avausraita Handshake with Hell oli ensimmäinen jonka tältä levyltä kuulin. Oli video. En malttanut olla katsomatta, kun duunikaveri sen minulle linkkasi. Puhdasta laulua! Jestas. Alissa White-Gluz, joka on örisijä ties minkä armosta, laulaa kappaleen loppupuolella puhtaalla äänellä. On hänen tavallisessakin lauluäänessä tarvittaessa säröä, mutta nyt ei öristä. Jotenkin ei toiminut.

Deveiver, Deceiver -kappale sen sijaan pelittää ihan täysillä. On sen verran ärhäkkä, että olisi saanut olla ykkösraita. Kappalemateriaali on vähän epätasaista. Jotenkin se thrash on siellä, mutta silti biiseihin on soitettu Accept- tai Saxon-henkisiä perinteisen hevin riffejä. Laulumelodioissa on paikoin kuultavissa jotain tuopin nosteluun sopivaa. Jonkinlaista lippua haluavat heiluttaa. En ole varma lähdenkö seuraamaan.

Levyn lopussa kuultavat One Last Time ja Exiled form Earth nostavat levyn tasoa paljon. Selkeästi jää plussan puolelle. Enemmän on hyvää kuin huonoa.

Arch Enemy 2022

Tero Honkasalo

  1. Sang on 01 marras 2022:

    It is amazing

    Reply to Sang

Add a comment
Your name
Your email