Raven – Leave ’em Bleeding

Raven on brittiläinen heavy metal -trio, jota voi syyttää vaikka mistä. Laitetaan tällä kertaa heidän piikkiinsä vain mukavia juttuja. Anthrax, Metallica ja vastaavat bändit ovat edelleen jonkinlaisessa kiitollisuudenvelassa alkutaipaleidensa keikoista ja kiertueista tämän ryminäryhmän kanssa. Kill ’Em All for One Tour vei Metallicaa ympäri valtoja ja sellaisiin paikkoihin joihin yksin ei olisi ollut vielä vuonna 1983 asiaa. Ja sitten Metallica jatkoi omin voimin. Raven jäi Raveniksi.

Ravenin ydin on veljekset John ja Mark Gallagher. Rumpujakkaralla on ollut jakajia. Viime aikoina sillä on istunut Fear Factoryn rumpalina paremmin tunnettu Mike Heller. Ei ole siis ihme, että tämän kokoelman uudehkoilla kappaleilla kyyti on reipasta. Huonosti eivät soita Newcastlen pojatkaan. Muistan bändin riehakkaasta yhteissoitosta ja sitä juuri on tarjolla nytkin. John haastaa Markia sooloissa. Kuullaan useampikin kitaran ja basson iloittelu ja kilvoittelu. Hauskan kuuloista.

Leave ’em Bleeding on kokoelma, joka on koottu bändin viimeisten seitsemän vuoden ajalta. Uudehkot biisit ovat sitä samaa kuin Raven aina ennenkin. Esittävät yhä energistä, mutta vähän vanhanaikaista metallia. Lauluosuudet voivat kuulostaa bändiin aiemmin tutustumattomalle vähän hauskoilta. Näin laulettiin 80-luvulla. Hyvässä kunnossa ovat Johnin palkeet. Esikuvilla on tietysti esikuvansa. Siksi covereita pitää olla ja niille on paikkansa. Montrosen Space Station #5 toimii kuin bändin oma. Thin Lizzyn Bad Reputation on vain kunnianosoitus. Jos et ole bändiin aiemmin perehtynyt, kokeile aloittaa tällä. Muistaakseni Mad-EP on myös hyvä. Sen tosin saa vain vinyylinä ja minä en myy.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email