Helmet – Seeing Eye Dog

Tiedättekö, että Jenkeissä on firma, jonka tehtävänä on kouluttaa Seeing Eye Dog -koiria? Muita tuota näkövammaisten opastamishommaa tekeviä koiria ei saa nimittää tuolla termillä vaan on käytettävä sanaa guide dog, eli opaskoira. Nyt tiedätte. Hassu maa.

Helmet oli minulle kova juttu olemassa olonsa ensimmäisen jakson ajan. Toinen tuleminen on jäänyt vähemmälle seuraamiselle. Levyt hommaan ja tsekkaan kaikki peruuntuneet Suomen keikat. Tänä vuonna oli lähellä. Pessimistinä en ostanut lippua. Peruivat. En pettynyt.

Pääsyy tämän levyn hommaamiseen oli The Warped -kiertueella 8-7.2006 äänitetty 9 biisin bonuskiekko. CD:n verran Helmetiä on aina kova. Niin on nytkin. Vanhoja soittavat ja hyvältä kuulostaa. En pettynyt.

Entäs uudet kappaleet? Joku voisi kuunnella nekin. Hyviä ovat. Bändi on Page Hamiltonia lukuunottamatta ihan uusi, mutta hyvin toimii. Tyyli on ennallaan, soundi on melkein tuttu ja sävellyskynä on ollut terävänä. Pagen ulosanti on häijyä ja hän suoltaa sisintään yhtään säästelemättä. Ai että! Ison miehen tilitys voi kuulostaa upealta. Paikoin kitara kirskuu kuin ennen, vaikka vähän pahimpia säröjä on siloteltu. Ovat kuitenkin vanhempia, joten tuo on ihan paikallaan. En pettynyt.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email