Slipknot – Day of the Gusano

Slipknotin kiertävä festivaali Knotfest rantautui Suomen maaperälle Turkuun. En päässyt paikalle. Piti ottaa paikkona kuunteluun yhtyeen vuonna 2017 julkaisema live-levy Day of the Gusano: Live in Mexico.

Keikka äänitettiin bändin ensimmäiseltä Meksikon keikalta 5. joulukuuta vuonna 2015. Bändin edellisestä livestä oli vierähtänyt aikaa, joten tilausta oli. Eikä oikeastaan ihme. Slipknot on livenä kova. Paljon parempi keikalla kuin levyllä. Sen energiaa ei vaan saa talteen studiossa.

Sen verran täytyy tunnustaa, että en ole yhtyettä seurannut aktiivisesti kolmen ensimmäisen levyn jälkeen. Ne ovat parhaat. Niiden jälkeen laulaja Corey Taylorin toisen bändin Stone Sourin vaikutteita tuli pääbändin musiikkiin mukaan ja se ei mielestäni ollut hyvä resepti. Ei, vaikka Slipknotin uudemmat levyt nousivat listoille.

Mutta Day of the Gusano on live ja elävänä tämä bändi toimii. Jopa nuo enemmän puhdasta vaikerruslaulua sisältävät biisit saavat sen verran virtaa, että skip saa olla rauhassa. Wait And Bleed -hittihän on myös tuollainen ruikutuksen ja rähinän sekoitus, mutta se pelaa, koska bändi on niin ärhäkkä ja ralli raikas. Nyt se on sitä joka raidalla. Uskon, että iowalaiset järjestävät Artukaisissa hyvät tanssit.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email