King Satan – Occult Spiritual Anarchy

King Satan - Occult Spiritual Anarchy

Elämä on täynnä jänniä sattumia. Onko se sitten kohtalo vai mikä kun vie asioita eteenpäin? Huomio on joka tapauksessa siellä mitä tekee. Minä olen lukenut viime aikoina kauhukirjoja. Ostin kesälomalla Osuuskumman julkaiseman Sirkus Synkkä -nimisen novellikokoelman. Olin aloittanut sen, kun postilaatikosta löytyi CD-levy. Mukana oli kryptisellä, tärisevällä käsialalla kirjoitettu lappu jossa luki kaiketi arvosteltavaksi. Noin ainakin haluan uskoa, koska tuskin kukaan huvikseen minulle levyjä lähettää. Se, olisi pelottavaa!

Google on ystävä. Selvisi, että King Satan tulee Tampereelta. On kuulemma industrial-metallia. Itselleni tulee Occult Spiritual Anarchyn ensimmäisestä biisistä Left Hand Path Symphonysta mieleen ruotsalaisten Avatar soittamassa Rob Zombien säveltämää sirkus blast beat oopperaa. Ehkä bändi oli ennen enemmän industrial. Ollaanhan tässä kolmatta kertaa pappia kyydissä. Nyt on kuitenkin yllättävän orgaanista meininkiä. Käykö tuo sana? Tiukasti soitetaan kokoajan. Ehkä tuo sirkussoundi on syyllinen. Ainakin se luo tunnistettavan tunnelman. Eikä sitä oikeasti kokoajan viljellä. Laulusta saan selvää yhtä vähän kuin kirjeen käsialasta, mutta se ei haittaa. Joskus tunnelma on tärkein ja tässä se toimii.

Tuo novellikokoelma ja tämä levy sopivat erittäin hyvin yhteen. Ha, suosittelenpa siis tutustumaan kumpaankin. Molemmissa on lyhyitä ytimekkäitä tarinoita joiden jälkeen on sellainen vähän kuumottava olo. Pitää miettiä. Voiko noin olla? Voiko tuolla tavalla tapahtua? Eihän kummituksia, Saatanaa ja muitakaan penteleitä ole olemassa, eihän? Kunhan vitsillä, eikö niin? Oikeasti!

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email