Deep Purple bändi

Deep Purplen historia on monine eri kokoonpanoineen kiinnostava. Bändissä vaikuttaneet 14 muusikkoa sekä eri aikakaudet erottuvat toisistaan myös musiikillisesti. Useat fanit myös pitävät jostakin kokoonpanosta toisia enemmän. Näiden sivujen tarkoituksena on tarjota lukijalle tietoa koko bändin levytuotannosta. Esittelemme näillä sivuilla yhtyeen kaikki studiolevyt kokoonpanoittain.

Deep Purplen neljäs kokoonpano, ja samalla koko bändi hajosi vuonna 1976. Seuraavan vuosikymmenen alussa bändin uudelleenkasaaminen kypsyi useiden soittajien mielissä. Viimein vuonna 1984 fanit kuulivat ilouutisen, kun bändin kakkoskokoonpano kasattiin uudestaan. Kokoonpanoluettelossa tämä on merkitty 2b eikä viidenneksi kuten joillakin Purple sivustoilla. Tämän logiikan mukaan nykyinen kokoonpano on bändin kahdeksas.

Kokoonpanon äänittämät studiolevyt ovat ilmestymisjärjestyksessään. Arvosteluihin ei ole otettu yhtä poikkeusta lukuun ottamatta mukaan niitä noin miljoonaa eri kokoelmaa, joita bändiltä on julkaistu.

Yhtyeen kuudes kokoonpano oli alkujaankin väliaikainen eikä se työskennellyt lainkaan studiossa. Heidän keikka-arvosteluita löydät etusivun kohdasta Konserttilavalla.