Soolotuotannot

Useiden Deep Purplessa vaikuttaneiden muusikoiden levytysurat ovat alkaneet jo 1960-luvulla. Kun lähes kaikki heistä on yhä aktiivisia, Deep Purplen ”soolotuotannon” määrä on monikertainen bändin omaan tuotantoon nähden.

Näiden sivujen tarkoituksena on kertoa lukijalle mitä muuta musiikkia Deep Purplessa soittaneet muusikot ovat julkaisseet uriensa aikana. Tämän tuotannon laajuus ja tyyli yllättää taatusti lukijan. Samalla se tuo uusia värejä ja sävyjä purppuran rinnalle.

”Soolotuotannoksi” luetaan tekijän omalla nimellä kantavien julkaisujen lisäksi myös kaikki artistien urien muut bändit. Kerromme muusikoiden julkaisut ennen heidän liittymistään bändiin. Sukupuu laajenee esim. beatbändiin Episode Six, r&b ryhmään The Artwoods, hienoon funk’n’soul’n’blues trioon nimeltä Trapeze sekä psykedeliseen Zephyr’iin ja mainstreetrockin pioneeriin James Gangiin.

Deep Purplesta lähdettyään soittajat ovat perustaneet useita hienoja bändejä kuten Warhorse, Rainbow, Paice Ashton Lord sekä Whitesnake. Osa heistä on siirtynyt muihin bändeihin kuten Captain Beyond, Black Sabbath tai Gary Moore Band. Kaikki nämä bändit ja heidän tuotannon löydät siinä soittaneen/soittaneiden soittajien ”soolotuotannosta”.