Aerosmith – Classics Live II

Aerosmith - Classics Live II

Alkuperäinen Aerosmith viisikko palasi yhteen vuonna 1984 oltuaan erossa muutaman vuoden. Yhtye jätti samalla vanhan levy-yhtiönsä, joka kumminkin julkaisi bändin keikkaäänityksistä vuonna 1986 sinikantisen Classic Live I, ja tämän sisarlevyn Classic Live II heti seuraavana vuonna. Myöhemmin se niputti molemmat levyt yhdelle CD:lle nimeltä Classics Live Complete.

Classic Live I on levynä yksi bändin surkeimmista. Omistamani vinyyli ei ole juuri omassa käytössäni kulunut. Levyn biisit on napattu eri keikoilta ja kiertueilta vuosien 1977 ja 1984 välisenä aikana. Levyn kansitiedoissa ei kerrota keikkapäiviä tai -paikkoja, joten myös niillä soittava kokoonpanot jäävät epäselviksi. Valveutunut fani toki erottaa kitaristien vaihtumisen, mutta itse en ole moiseen tutkimusmatkaan ryhtynyt.

Kansitietojen mukaan Classic Live II sisältää yhden kappaleen, Draw The Line, vuonna 1978 julkaistulta California Jam 2 kokoelmalivelevyltä. Jostakin syystä bändi ei ole antanut lupaa 80 minuuttisen keikan viralliseen julkaisuun. Ymmärtääkseni tämä veto tuosta kappaleesta ei todellisuudessa kumminkaan ole kyseiseltä festarilta.

Geffen levy-yhtiölle tehdyn paluulevyn aloitusraita Let The Music Do Talking on Classic Live II:n ainoa tuore äänitys julkaisuvuodelta 1986. Muut livekappaleet ovat comeback-kiertueelta Bostonista 31.12.1984.

Valitettavasti bändi ei ollut heti comebackin alussa kovinkaan kaksisessa lavakunnossa. Otin levyn uuteen kuunteluun vuosien tauon jälkeen eikä se ollut parantunut sinä aikana yhtään. Bändi soitti samassa paikassa myös edellisenä iltana. Mikäli molemmat keikat äänitettiin kokonaisuudessaan, voisi kuvitella niistä vielä joskus kasattavan kuutta kappaletta pidempi keikkadokumentti. Siihen saakka jättäisin tämän levyn väliin.

Add a comment
Your name
Your email