Blood Incantation – Hidden History of the Human Race

Blood Incantation kutsuu itseään kosmiseksi death metal -yhtyeeksi. Mikäpä siinä, ei tämä ihan tavallista mättöä olekaan. Bändin perustivat laulava kitaristi Paul Riedl ja rumpali Isaac Faulk joskus vuoden 2011 paikkeilla. Mukaan liittyivät vielä toinen kitaristi Morris Kolontyrsky ja basisti Jeff Barrett. Bändillä ei ollut kiire. He kehittelivät omaa tyyliään ja soundiaan huolella. Vasta vuonna 2015 he uskalsivat julkaista ensimmäisen EP:nsä, Interdimensional Extinction. Juu, kuten nimestä voi arvata, ei tuokaan ole mitään ihan perustärinää.

Pikakelauksella Starspawn-debyyttilevyn ohi viime vuoteen. World Famous Studiosilla kuului kummia. Blood Incantationin toinen kokopitkä valmistui yllättävän vaivatta. Levy ilmestyi tyttäreni yksivuotispäivänä 22.11.2019. Oli se silloinkin soitossa, mutta ei kerrota kenellekään. Tämä bändi oli nimittäin pitkään sellainen varjeltu salaisuus. Näin hyvät haluaa pitää itsellään. Itsekästäkö? Kyllä! Nyt kun ajat ovat kovat ja kaikki kuuntelemisen arvoinen musiikki kuunneltu, on reilua kirjoittaa edes muutama rivi tästä itselle jo klassikoksi muodostuneesta levystä.

Hidden History of the Human Race on kyllä death metallia. Ei epäilystäkään. Laulut koristaan eikä niistä saa oikein mitään selvää. Mutta musiikki. Se on ylvästä ja tunnelmallista. Siinä lyövät kättä päälle ja pistävät hynttyyt yhteen 70-lukulainen progressiivinen rock ja Chuck Schuldinerin alkuaikojen Death. On kirkumista ja veristä corea. Slave Species of the Gods taitaa kertoa meistä ihmisistä. The Giza Power Plant on brutaalia ja progea samaan aikaan. Vaan ei ole pelkkää tappamista. Inner Paths (To Outer Space) alkaa eteerisesti ja kasvaa siitä sitten sfääreihin. Siitä on hyvä jatkaa, paitsi nimeltään pisimmän, myös kestoltaan mittavimman teoksen Awakening From the Dream of Existence to the Multidimensional Nature of Our Reality (Mirror of the Soul) kimppuun. Siinä on haltuun ottamista. Ota! Kokeile edes.

Tero Honkasalo

ps. ohessa logo, jos joku haluaa harjoitella piirtämistä.

Add a comment
Your name
Your email