Haken – L-1VE

Kylläpä aika kuluu. Se suorastaan lentää. Kun elää tätä päivää, sitä on vaikea huomata. Siksi tällaiset pyöreitä vuosia juhlistavat levyt, ja erityisesti livet, ovat niin kivoja. Ajatella, että Haken on tehnyt värikästä ja mutkikasta progemetalliaan jo kymmenen vuotta. Ensimmäisen levynsä nuo britit julkaisivat 2010. Olen seurannut heidän tekemisiään enemmän ja vähemmän aktiivisesti alusta asti. Siitä on kiittäminen alan lehdistöä ja nettifoorumeja. Bändi on ollut kovasti esillä niissä. Ja ihan syystä. Haken on heittämällä yksi kiinnostavimmista nykybändeistä. Ja mikä parasta, he ovat muuttuneet ja kehittyneet koko ajan.

Se on tunnustettava, että parin vuoden takainen Affinity jäi vähälle kuuntelulle. Soittokertoja tuli niin vähän, että arviota en ole uskaltanut kirjoittaa. Ehkä nykyään jo voisi. L-1VE:n myötä uuden kappaleet tulevat entistä tutummiksi. Eihän uudehkoilla bändeillä ole vielä syytä tehdä best of -kiertueita. Uutta materiaalia keikoilla ollaan esittämässä ja myymässä. No joo, ostin Tavastialta myös paidan. Onneksi vanhempaa materiaalia on mukana myös kivasti. Kaikki neljä levyä ja EP saavat osansa huomiosta. Aquamedley on varmasti mannaa vanhoille, siis alusta asti mukana olleille, faneille. Saa tätä nuoretkin ihmiset kuunnella. Heille tämä voi olla hyvä johdatus progressiivisen musiikin pariin. Vanhemmat huomio!

L-1VE on kuvattu hienosti. Kamera on siellä missä tapahtuu. Niin siis 2CD+2DVD -pakettina tämä kannattaa hankkia, vaikka musiikki pääosassa onkin. Toinen vaihtoehto on ostaa levy latauksena. Yhtyeen soittotaitoa on kyllä kiva ihastella kuvan kanssa. Erityisesti siksi että myös äänittämisen kanssa on onnistuttu. Kaikki kuusi jäsentä erottuvat miksauksessa. Jokainen kuuluu. Kiitos Jerry Guidroz.  Kuvan kanssa näkyy myös kivoja visuaalisia kikkoja. En tiedä kuinka hyvin livet nykyään myyvät. Onneksi niitä silti julkaistaan. Fanin vinkkelistä ja Hakenin kohdalla täytyy sanoa:”Oli jo aikakin”.

Arvio on vuodelta 2018

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email