Exodus – Another Lesson In Violence

Tätä livelevyä odotin. Exodus oli ollut yksi ehdottomasti tärkeimmistä thrash-bändeistä nuoruudessani. Anthrax ja Suicidal Tendencies olivat muut suosikkini. Toki kaikki Big 4 -orkesterit olivat soitossa, mutta nämä olivat tärkeämmät. Exodus oli hajonnut pian vuoden 1992 Force of Habitin kiertueen jälkeen alkuvuodesta 1993. Tuo oli harmittanut. Taustoja yhtyeen lopettamiseen en tietenkään tuolloin tiennyt.

1997 toimintakyky oli, ainakin jollain tavalla, palannut San Franciscon hienoimpaan. Alkuperäinen solisti Paul Baloff oli saatu puhuttua, tai raahattua, mukaan. Basistiksi oli päättynyt kitaristi Gary Holtin Wardancessa soittanut Jack Gibson. Rick Hunolt täydentää H-Teamin ja Tom Hunting pitää yllä tempoa. Ei bändi kuivilla huimeista ollut, mutta onneksi ottivat tämän keikan talteen.

Soundit ovat rehelliset. Ei hienostelua eikä poseeraamista. Setti koostuu Exoduksen kahden ensimmäisen levyn kappaleista. Debyytti on luonnollisesti enemmän esillä, koska Baloff ei Pleasures of the Fleshillä laulanut. Hän oli kuitenkin ollut tekemässä nyt esitettyjä biisejä. Varsinkin Brain Dead on murskaava hänen tulkintanaan. Oikeastaan kaikki ensimmäisen levyn tärkeät biisit kuullaan. Herkun kruunaa Kirk Hammettin säveltämä Impaler. Strike of the Beastin aikana lämppärinä toimineen Machine Headin Robb Flynn käy sekoilemassa lavalla. ”I like heavy”.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email