Pain of Salvation – Falling Home

Pain Of Salvation soitti viime vuonna kiertueellisen akustisia keikkoja. Niiltä oli tarkoitus julkaista levy. Se ei ikinä toteutunut. Niinpä bändi meni studioon ja äänitti siellä uudelleen sovittamansa kappaleet tälle akustiselle julkaisulle. Äkkiseltään ajatus ”unplugged”-levystä kuulostaa aikansa eläneeltä. Tämän yhtyeen kohdalla täytyy sanoa, että Daniel Gildenlöw ja kumppanit ovat onnistuneet löytämään nämä biisit uudelleen.

Tavallaan kyseessä on cover-levy. Nykyisestä yhtyeestä vain Daniel itse ja rumpali Léo Margarit olivat äänittämässä alkuperäisiä, metallisempia ja äänekkäämpiä versioita. Ehkä tämä julkaisu oli vielä melko tuoreelle, joskin paljon yhdessä keikkailleelle bändille mahdollisuus kokeilla yhteistyön toimivuutta myös studioympäristössä. Hyvin kitaristi Ragnar Zolberg, basisti Gustaf Hielm ja kosketinsoittaja Daniel D2 Karlsson hommasta suoriutuvat. Laulusuoritukset levyllä ovat kerrassaan hienoja. Ainahan ne toki ovat olleet tämän yhtyeen kiekoilla.

Kuten jo mainittu, kappaleet on riisuttu alkuperäisestä asustaan. Mitenkään alastomilta nämä versiot eivät silti kuulosta. Pikemminkin nyt on vain käytetty toisenlaista vaatekertaa. Sovituksissa on onnistuttu hienosti ja lopputulos on korvaa miellyttävä. Jatsahtava Stress avaa levyn yllättävästi. Samanlaisissa tunnelmissa on tehty Ronnie James Dio -tribuutti Holy Diver. Lou Reedia kunnioittava Perfect Day on kaunis, muttei eroa alkuperäisestä kovinkaan ratkaisevasti. Kaikkea ei ole, onneksi, tehty jatsiksi. Jo valmiiksi herkät To The Shoreline, 1979 ja varsinkin alun perin metallinen ja voimakas Spitfall soivat nyt kauniimmin kuin koskaan. Falling Homen jälkeen on jännittävää kuulla minkälaisen levyn Pain Of Salvation tekee seuraavaksi.

Arvio on vuodelta 2014

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email