Rival Sons – Feral Roots

Jos vuoden 2016 Hollow Bones tuntui vähän välityöltä, Feral Rootsilla Rival Sons lunasti taas kaikki odotukset. Yhtyeen kuudetta levyä oli saatu odottaa reilut kolme vuotta. Bändi oli pitänyt Itsensä kiireisenä kiertämällä ensin Deep Purplen ja sitten Black Sabbathin kanssa. Kävivät Iommin ja kumppaneiden viimeisen Suomen keikan yhteydessä Kaisaniemessä.

Levyn avaa ensimmäisenä singlenä julkaistu Do Your Worst. Toimii kuin tauti. Kolmantena kuultava Back In The Woods on myös melkoinen korvaamato. Look Away on iso kappale, mutta levyn nimibiisi on mammutti. Se alkaa rauhallisesti silkkana amerikanana ja kasvaa sitten kertosäkeessä Led Zeppelin -henkiseksi voimaballadiksi. Scott Holiday soittaa slidea tyylikkäästi. Levy olisi ollut hyvä, vaikka se olisi loppunut tähän raitaan. Mutta sitäpä on vielä paljon jäljellä.

Too Bad avaa B-puolen väkevästi. Kuulostaa liveltä. Voimaa ja elävyyttä ei puutu muistakaan kappaleista. Mukana ei ole huteja, ei täytettä. Tuottaja Dave Cobb onnistui taas. Levyn päättää huikea gospelista ammentava Shooting Stars. Jay Buchananin ääni ja laulutyyli nyt vaan on sellainen, että laulaa hän mitä tahansa, esitys on täynnä tunnetta. Sellaista ihon alle menevää sorttia. Hienon levyn upea päätös.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email