Ministry – Moral Hygiene

Al Jourgensenin johtama Ministry on ollut viime aikoina hyvässä iskussa. Muutaman vuoden takainen AmeriKKKant oli hyvä. Tämä uusi taitaa olla jopa parempi. Ankarina aikoina on tilausta ankaralle musiikille ja vihaisille miehille. Kun maan johtajat ovat persläpiä, on helppoa olla kriittinen. Al on ollut aika kiukkuinen aina.

Moral Hygiene alkaa hyvin. Alert Level ja Good Trouble saavat homman rullaamaan kivasti. Jello Biafran laulama Sabotage Is Sex on jopa edellisiä parempi. Sämplejä on käytetty leikkisästi. Valtavan vihaiseksi musiikiksi tämä on oikein hauskaa.

Aiheet ovat jonkin verran jatkoa edelliselle levylle. Kampoihin pitää laittaa ja väärää tietoa ei pidä uskoa. Ja sitähän valtio suoltaa. Disinformation, Broken System ja We Shall Resist toimivat kaikki jonkinlaisina nykypäivän kapinakappaleina. Iskelmäinen Believe Me on kepeä. Olisi sinkkuainesta, jos Music TV vaan olisi voimissaan.

Paras biisi on laina. Stoogesin Search & Destroy ei paperilla näytä kovin mielenkiintoiselta. Ministryn hidas ja raskaasti groovaava versio on kuitenkin iloinen yllätys. Oikeastaan koko levy on. Pitäisikö vallan keikalle mennä?

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email